Medlem #300: Johanna Svensson

Fotograf Josefin Nilsson/N

Systrarna Lotta och Johanna Svensson.
Fotograf Josefin Nilsson/N

SkogsPortalen välkomnar medlem nummer 300! Johanna Svensson jobbar till vardags som onkolog, men har på senare tid blivit med skog.

När blev du skogsägare?
I juli 2022 fick jag och min syster 140 hektar mark i södra Småland av vår far, varav 120 hektar är produktiv skogsmark. Så idag bedriver vi hyggesfritt skogsbruk på vår skogsfastighet.
Skogen är en ekonomisk tillgång, men det är mycket att sätta sig in i. Vi går båda en skogskurs i Mariestad, vilket är väldigt lärorikt. Där erbjuds även intressanta exkursioner.

Varifrån kommer intresset för hyggesfritt skogsbruk?
Det kommer från vårt intresse för skogen och dess naturvärden. Vi brinner för miljö och klimat; både jag och min syster är väldigt fästa vid både detta och vår skog. Vi vill bevara biologisk mångfald och ta hand om skogen på ett sätt som fungerar för både djur och växtlighet. Det bedrivs många initiativ just nu inom hyggesfritt, vilket gör det lättare att sätta sig in i allt det praktiska.

Varför valde ni att gå med i SkogsPortalen?
Det verkar som en bra plats för att nå ut med sitt specialsortiment. Vi är väldigt måna om att rätt virke går till rätt sak. SkogsPortalen kan då hjälpa oss att komma i kontakt med rätt köpare.

Återigen, varmt välkommen!

Kommentarer