Mässa: Skogsnolia

Mässan Skogsnolia arrangeras i Umeå 15-17 juni, i samarbete med Föreningen Skogen och branschorganisationen Skogsentreprenörerna.

Noliamässans historia som en lantbruksmaskinvisning och dess starka koppling till jord- och skogsbruk har präglat Nolias verksamhet. Skogsnolias start och framgång berodde på skogsnäringens betydelse i norra Sverige, närvaron av skickliga maskintillverkare och etableringen av Skogshögskolan i Umeå. Med fortsatt intresse för skogsnäringen och skogens miljömässiga betydelse är det viktigt att Skogsnolia fortsätter och utvecklas genom att hitta nya områden att utforska.

SkogsPortalen kommer deltaga på mässan, och har mött projektledare Kristin Olsson.

Kristin Olsson, projektledare Skogsnolia

”Vi förväntar oss ungefär 160 utställare och 12.000 besökare. Vi är duktiga på att hitta rätt målgrupp och attrahera de människor och utställare som bidrar till att göra Skogsnolia till en mötesplats som skapar utveckling och där det görs affärer. Skogsnolia får goda betyg från både utställare och besökare – vissa kallar den till och med möjligheternas mötesplats!”

Vilka nyheter eller evenemang kan man se fram emot under mässan i år?

“Vi har ett nära samarbete med Föreningen Skogen och SE Skogsentreprenörerna som tillsammans med Nolia tar fram ett intressant program på scenen. Eftersom det var fyra år sedan sist så ska det bli spännande att se vad alla utställare har med sig för nyheter inom både produktutveckling och tjänster.”

Vilka är de största utmaningarna med att arrangera en mässa av denna storlek, och hur hanterar ni dem?

“Vi bygger upp en stad som ska fungera under tre dagar mitt i skogen, det är den största utmaningen. Men vi har lång erfarenhet, första skogsmässan gick 1984, så det klarar vi!”

Hur arbetar ni för att locka både svenska och internationella besökare till mässan?

“Vi arbetar med en bred marknadsföring i allt från print och sociala medier till samarbeten med ledande branschaktörer, som våra samarbetspartners Skogsentreprenörerna och Föreningen Skogen.”

Vilka trendspaningar ser ni inom skogsbranschen just nu, och hur kan Skogsnolia bidra till att möta dessa utmaningar och möjligheter?

“Några av trender är ägarskiften, rekrytering, och jämställdhet. Sedan är det fortsatt hög innovationstakt i skogsbranschen där besökarna både kommer att kunna ta del av våra utställares innovationer och en särskild innovationsmonter. För oss är det viktigt att lyssna på branscher och olika aktörer för att ta in deras kunskap. Vi vet att det många förväntningar på vad skogen ska bidra med och många åsikter. Det är också därför vi tagit in partners som byggt vårt program.”

Vilken roll spelar Skogsnolia i att främja hållbart skogsbruk och miljömedvetenhet i branschen?

“En viktig del i en hållbar skogsbransch är jämställdhet och inkludering. Skogsnolia har sedan 2015 aktivt arbetat med dessa frågor och också bidragit till två konferenser inom detta. Det arbetet fortsätter. När det gäller hållbart skogsbruk och miljömedvetenhet har vi samma ställning som vår partner, Föreningen Skogen – att sprida forskning och kunskap inom dessa ämnen.”

Tack Kristin för en trevlig pratstund!

SkogsPortalen finner ni i monter 1009. Vi ses på Skogsnolia 15-17 juni i Umeå!

Kommentarer