I fokus: LOGOSOL

Logosol, SkogsPortalen & Mittpunkt Skog

Det namnkunniga och folkkära bolaget Logosol behöver givetvis ingen närmare introduktion. Men ta mig tusan – det ska de få ändå, nu när de återfinns i vår portal. Både Logosol och SkogsPortalen deltar på mässan Mittpunkt Skog i Överkalix 17-18 juni. Så härmed följer en liten artikel om bolaget!

Logosol: Då och nu

År 1989 hivade Bengt-Olov Byström upp den första industriellt tillverkade Solosågen på en arm. Sedan dess har han haft båda armar och händer fulla med att vidareutveckla bolaget, vilket tagit det från Härnösand till en global marknad med dotterbolag och kunder världen över.

Framåtanda och innovation är något som fallit sig naturligt hos Logosol. Täta samarbeten med sin kundkrets genererar kontinuerligt förslag på maskiner och tillbehör som skulle underlätta vardagen. Detta i kombination med engagemang från anställda som själva utnyttjar företagets produkter bidrar till en kultur där förändring och förbättring anammas.

Många sågbalkar, sågverk, hyvelmaskiner och diverse världsrekord i lång planka senare drivs idag det familjeägda bolaget vidare, med bred inriktning mot träförädlare världen över.

Big Mill Wide Slabber

Nu till det coola avsnittet. Låt oss presentera, Big Mill Wide Slabber:

Detta storstocksågverk löser situationen med riktigt stora träd som genererar övergrova stockar – vilket förefaller vara ett vanligt förekommande fenomen, att döma av frågor som vi på SkogsPortalen får. Detta lilla monster kan alltså såga fram värdefulla plankor på plats där stocken ligger. Dubbla sågbalkar ger stabilitet och precision, medan du arbetar säkert i en bekväm arbetsställning.

Mittpunkt Skog

Både Logosol och SkogsPortalen kommer alltså medverka på den nystartade skogsmässan Mittpunkt Skog i Överkalix 17-18 juni, där privat familjeskogsbruk står i fokus.

Hoppas vi ses där!

Kommentarer