I fokus: Jan-Peter Lahall

Jan-Peter Lahall är en av Sveriges främsta naturfotografer, och har gett ut 13 böcker. Han har varit verksam sedan 1985 och vunnit en rad priser och utmärkelser, bland andra Årets naturfotograf, Årets Örebroprofil, Årets Pandabok av WWF, Book of the year av IFWP, Örebro stads kulturpris, Örebro läns naturvårdspris samt vunnit två kategorier i BBC Wildlife photographer of the year.

Utöver detta gedigna resumé är han dessutom en otroligt trevlig person. Undertecknad har under flertalet fisketurer och naturstrapatser stött på Jan-Peter, och mötet har alltid lämnat ett ytterst positivt intryck. Glad, positiv och omtänksam.

Att SkogsPortalen har vackra bakgrundsbilder är ingen slump. Jan-Peter Lahall stöttar nämligen projektet genom att bidra med många fantastiska naturbilder från svenska skogar och landskap.

I augusti 2021 släpper Jan-Peter Lahall sin nya bok “Bilder, drömmar“. Här sammanställs favoritbilder från ett urval av 30.000 bilder. Vi får även läsa om naturupplevelser, resor och transaktionen från analogt till digitalt foto.

Tack, Jan-Peter. SkogsPortalen tackar ödmjukast för den känsla bilderna tillför portalen, och uppmuntrar våra medlemmar att införskaffa din nya bok. Tack!

Kommentarer